Aanvullend op de werken van Aquafin in de Borgerhoutsendijk voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) structurele onderhoudswerken uit in de Nieuwstraat, Ginderbroek en de Borgerhoutsendijk. Een aannemer start op maandag 19 augustus met het vernieuwen van het wegdek. Zo komt er over de volledige lengte van dit traject tot aan het kruispunt met de Zuiderring een nieuwe toplaag in asfalt en op verschillende plaatsen ook een nieuwe onderlaag.  Alles moet klaar zijn tegen de start van het schooljaar op 1 september.

Aangezien de werken samenvallen met de bouw van een bergingsbekken door Aquafin onderscheiden we voor de te verwachten hinder twee grote fases:

Van donderdag 1 augustus tot maandag 19 augustus

De werken concentreren zich in de Borgerhoutsendijk ter hoogte van de waterzuiveringsinstallatie van Aquafin. De weg wordt hier volledig afgesloten. De omleiding loopt via Ezaart (N103) of de Molderdijk. De doorgang via de Nieuwstraat en Ginderbroek blijft mogelijk.

Vanaf maandag 19 augustus tot vrijdag 30 augustus

Door de structurele herstellingswerken in Ginderbroek, Nieuwstraat en Borgerhoutsendijk geldt de Molderdijk als enige omleiding. De doorgang tussen Ginderbroek en Nieuwstraat is onmogelijk. Op verzoek van het gemeentebestuur past het Agentschap Wegen en Verkeer de regeling van de verkeerslichten aan op het kruispunt Molderdijk – Zuiderring. Het verkeer op de Molderdijk uit de richting van Mol krijgt langer groen.

Fietssuggestiestroken

Naast het nieuwe wegdek zal het Agentschap Wegen en Verkeer ook de fietssuggestiestroken van de Martelarenstraat doortrekken tot aan het fietspad langs de Borgerhoutsendijk. Tegelijkertijd worden er fietssuggestiestroken in Ginderbuiten aangebracht tussen de rotonde en de Zuiderring.